Dagbesteding voor uw kind

Dagbesteding

Heeft Uw kind een beperking en is het moeilijk om een leuke en zinvolle dagbesteding te vinden, dan bent u bij De Koffiedrinkers aan het juiste adres!

Uw kind krijgt bij ons alle gelegenheid om zich te ontwikkelen en aan werknemersvaardigheden te werken. Zij worden intern en extern begeleid en treden op als gastheer of gastvrouw voor onze gasten.

In de nieuwe wet maatschappelijke ondersteuning ( Wmo ) zijn is de gemeente verantwoordelijk voor ondersteuning van inwoners, zodat die zoveel mogelijk zelfstandig zijn en kunnen meedoen. Iedereen die in aanmerking wil komen voor begeleiding kan zich wenden tot de gemeente.

Ook kunt U in samenwerking met Uw zoon of dochter een persoonsgebonden budget (PGB ) aanvragen en daarmee een praktijkopleiding volgen. Een persoonsgebonden budget is een geldbedrag waarmee de cliënt zelf (in samenwerking met de ouders) zorg of andere ondersteuning inkoopt. De dagbesteding wordt dan onderdeel van een compleet en goed afgestemd ondersteuningsplan, de praktijk is daarbij hoofdzaak.

De overheid heeft als doel dat dagbesteding veel beter gaat aansluiten op werk. Voor wie kan meedoen op de werkvloer wordt doorstromen van dagbesteding naar werk een stuk eenvoudiger.

Het streven van De Koffiedrinkers is te komen tot 3 of 4 cliënten voor arbeidsmatige dagbesteding onder begeleiding van een jobcoach. Waarbij de cliënten de kosten van de jobcoach betalen uit het PGB. De Koffiedrinkers wil via haar werkvloer de doorstroming van mensen met een beperking naar werk stimuleren.

Start Sociaal Voor een deskundig advies & professionele begeleiding zijn wij een samenwerking gestart met Start Sociaal uit Best (www.startsociaal.nl). Indien u vragen heeft over ons initiatief kunt u rechtstreeks contact opnemen met hen via (0499) 325 969.

Natuurlijk kunt u ook eerst algemene informatie inwinnen bij Uw gemeente.

 

Trackback van jouw site.